четвер, 29 червня 2017 р.

Відзначаємо День Конституції разом із усіма житомирянами

    Цього року відзначення Дня Конституції вийшло за межі бібліотеки і перемістилось на майдан Корольова у Читацьке комфортне містечко. По-святковому яскраві книжкові стенди Житомирської обласної бібліотеки для дітей милували око та приваблювали перехожих яскравими дитячими книжечками про Україну, її відомих людей, українську символіку, прекрасні українські краєвиди тощо. І діти, і дорослі, які завітали на свято, мали можливість послухати тематичний огляд літератури та взяти участь у брейн-ринзі «Маленькі творці Конституції».

    Здавалося б, що пов'язує казку та Конституцію? На перший погляд – нічого! Але виявляється, будь-яким подіям, які відбуваються у казці, можна дати правову оцінку. Наприклад: право на освіту (стаття 53 Конституції України) реалізується у славнозвісній казці В. Нестайка «Дивовижні пригоди у лісовій школі», а громадянка Лисичка з української народної казки «Колобок» порушила право на життя громадянина Колобка, бо у Конституції України сказано, що «кожна людина має невід’ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя» (стаття 27).
     Дітям надзвичайно сподобалось правовий аналіз дій казкових героїв, тож найкращі «брейн-рингівці» отримали подарунки – книжечки житомирської письменниці Марії Павленко, а ще – невеличкі рекламки-запрошення відвідати обласну бібліотеку для дітей.
     P. S. На фото маленькі житомиряни Остапчик і Квітослава, які дуже цікавляться книжечками про нашу Батьківщину і чітко знають, що вони живуть в Україні, у місті Житомирі і що усі ми - українці.

Немає коментарів:

Дописати коментар