середу, 6 грудня 2017 р.

А льон цвіте синьо-синьо...

У читальній залі Житомирської обласної бібліотеки для дітей – аншлаг. Приміщення вщент заповнене глядачами, шанувальниками, поціновувачами, «поклонниками» творчого таланту відомого житомирського поета і композитора Івана Сльоти, якому цими днями виповнилося б 80 років.
Люди прийшли, щоб віддати шану й щиро вклонитися знаному Маестро за його багатолітню працю та творчий спадок, який він залишив нам, українцям. Літературно-поетичний портрет «А льон цвіте синьо-синьо..» - так називався захід, присвячений пам’яті славетного земляка.

Кажуть, людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Тож щемливі поезії і задушевні пісні Івана Сльоти будуть жити вічно у людських серцях.
Завітали на захід знані київські гості – чоловічий вокальний дует «Ясени», який настільки «запалив» аудиторію, що вдячна публіка аплодувала співакам стоячи, і ще довго не хотіла відпускати виконавців.
Цікаво, що акомпанував артистам син Маестро – Сергій, який теж пішов слідами уславленого батька і став музикантом.
Дуже прикрасили вечір своїм виступом і тріо «Полісяночка», продекламувавши вірші та виконавши пісні композитора а капела.
Приємно, що так само як і дорослі, діти та студенти теж знають і люблять творчість Івана Сльоти. Вірші читали дівчатка з Житомирської гуманітарної гімназії № 23 та студенти факультету сценічного мистецтва ЖДУ.
Директор Житомирської обласної бібліотеки для дітей Людмила Михальчук привітала дружину Івана Сльоти Валентину Бартош із днем її народження та подякувала усім за теплу і невимушену атмосферу, яка панувала у залі.  


Немає коментарів:

Дописати коментар