понеділок, 25 квітня 2016 р.

Про що говорить писанка

    Готуватися до Великодня слід заздалегідь, адже треба встигнути створити особливу писанку для кожного члена родини. Підготовка до цього величного свята приносить величезну радість. Ще з дитинства ми пам'ятаємо, як наші мами і бабусі робили барвисті писанки і крашанки, випікали духмяні паски та вбирали оселю вишитими творами. 
   Бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів також вирішили не зволікати з підготовкою до Великодніх днів. Тому спільно із відділом інноваційних технологій та інформаційно-бібліографічної роботи провели для учнів 1-х класів ЖГГ № 23 та учнів 3-х класів ЗОШ № 21 м. Житомира народознавчу подорож "Про що говорить писанка". 


     За допомогою мультимедійної презентації бібліотекарі розповіли дітям цікаву легенду про писанку, охарактеризували особливості і відмінності видів пасхальних яєць та розповіли значення пасхальних орнаментів, символів, візерунків. Огляд книг біля книжкової виставки-свята "Великодня радість землю обіймає" допоміг маленьким читачам пізнати глибше історію, традиції та звичаї українців на свято Великої Неділі.
  Також учні мали унікальну можливість здійснити віртуальний тур до єдиного у світі Музею Писанки, який знаходиться у нас, в Україні.
    Недаремно мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки", адже кожна із них - це унікальний маленький світ душі справжнього українця.
  В межах заходу відбувся майстер-клас із розпису писанок "Барви Великодня". Детальніше читайте на блозі Творча стежинка.








Немає коментарів:

Дописати коментар