понеділок, 11 квітня 2016 р.

Пора екскурсій - радісне життя

   Однією з найважливіших складових повноцінного розвитку дитини є задоволення її пізнавальних потреб. Тому книга є незамінним помічником для батьків, вчителів та вихователів. До книги дитину привчають з раннього дитинства, прищеплюючи любов та повагу до друкованого слова, навчаючи берегти та шанувати це неоціненне надбання людства. Гарним виховним заходом для дошкільників та школярів є екскурсія до бібліотеки, адже саме тут, у бібліотеці, діти по-справжньому знайомляться з книгою.



 
   Нещодавно у нас в гостях побували вихованці Житомирського Центру розвитку дитини № 5 старшої та логопедичної груп.  


   Діти, вихователі і батьки ретельно підготувались до цієї події: заздалегідь замовили автобус (бо їхали з Крошні), повторили з дітьми усіх казкових персонажів, вивчили віршики. 
   Незвичайну бібліопрограму для гостей підготували бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів. На абонементі на дітей чекали неймовірні загадки, які сховалися серед книжок та захоплива краєзнавча гра "Подорожуємо Житомиром" в межах краєзнавчого проекту "МАК".

    Дитячій радості не було меж, коли у Кімнаті Казок малюки побачили кроленят Моню і Боню та балакучих хвилястих папужок Машу, Аркашу, Кешу та Ватрушку. Звірі та птахи у бібліотеці виявились розумними та начитаними. Від них - гра-завдання для малюків "Згадай, назви, скажи!".
    А у читальній залі усі разом пригадували українські народні казки, переглянувши мультимедійну презентацію "Калейдоскоп казкових сторінок". 

З гарним настроєм діти повертались у дитячий садочок.
Екскурсія до бібліотеки все-таки - дуже корисна річ!


         

Немає коментарів:

Дописати коментар