середу, 12 квітня 2017 р.

Цей таємничий зоряний світ

З давніх-давен люди звертали свій погляд до зоряного неба - таємничого, незвіданого, загадкового, мріяли про те, що колись досягнуть космічних висот за допомогою спеціальних літальних апаратів. Ця мрія здійснилася у 1961 році, коли перша людина на космічному кораблі, збудованому нашим славетним співвітчизником Сергієм Павловичем Корольовим, побувала у космосі. З тих пір і почалася ера освоєння космосу людством.
Учні 3-го класу Житомирського міського колегіуму, які вперше прийшли до нас у бібліотеку, не тільки побували на
ознайомчій екскурсії, а й до Всесвітнього дня космонавтики та авіації переглянули книжкову виставку-здивування «Цей таємничий зоряний світ»
У читальному залі малюки дізналися про відомого житомирянина, академіка С. П. Корольова, його дитячі роки та його неоціненний вклад у справу ракетобудування, а також долучилися до незвичайної космогри «Ми сідаємо в ракети, щоб відкрить нові планети». Діти уявили себе космонавтами та, фантазуючи, готувалися до польоту: спочатку читали літературу про космос уявно тренувалися, потому потрібно було зібрати речі в дорогу та взяти із собою друга. Кожна дитина називала когось із героїв казок, якого хотіла б взяти із собою у космічну мандрівку, та обгрунтовувала свій вибір.
Заходи проходили у рамках довгострокової програми з національно-патріотичного виховання "Це моя Україна, це моя Батьківщина" та краєзнавчого проекту "МАК".

Немає коментарів:

Дописати коментар