пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Вивчаємо українську разом з польськими дітьми

    Хіба може бути щось цікавіше, ніж пізнання світу! Мене завжди охоплює радість, коли бачу цікавість у дитячих оченятах: чи це оченятка українських дітей, які щодня галасують у нашій бібліотеці, коли приходять на тематичні заняття та бібліотечні уроки, чи це оченята польських хлопчаків, які дивились на нас з монітора комп’ютера під час скайп-мосту з Добрим Містом (Польща), які дуже хочуть вивчати українську мову.
    А хлопчаки – вони і в Польщі хлопчаки – веселі, жваві, непосидючі, допитливі і… розумні. Усі присутні на творчому калейдоскопі «Усміхнений сонях Марії Пономаренко» були вражені обізнаністю та ерудицією маленьких поляків, які досить швидко впоралися із запропонованими загадками. А як вони щиро раділи з цього! Плескали в долоні, обіймалися, при цьому ще й встигали поштуркати один одного – словом хлопці! Дуже милі, дуже щирі у виявленні своїх емоцій діти.
    Особливо хочемо подякувати вчителеві української мови, керівникові міжшкільних пунктів вивчення української мови, Петру Табаці за дуже потрібну справу, яку він робить.
Р. S. «Ми – українці. Я і ти!» - міжнародний проект Львівської бібліотеки для дітей, який об’єднує етнічних українців Польщі та України, допомагає польським дітям пізнати краще українську культуру, сприяє розвитку добросусідських відносин між двома державами – Польщею та Україною.

До речі, сьогодні, у Всесвітній день письменника, щиро вітаємо нашу землячку, відому українську письменницю Марію Пономаренко, зі святом. Зичимо їй міцного здоров'я та творчого натхнення. Ми пишаємося тим, що наші діти мають можливість читати твори та зустрічатися зі знаною в Україні дитячою авторкою. Цією нагодою скористаються і польські діти, адже після скайп-мосту  пані Марія надіслала свої книжечки у Добре Місто для маленьких знавців української мови.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар