неділю, 19 березня 2017 р.

Книга в гості завітала - свято всім подарувала!

      Свято Книги, а саме відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання - найбільша, найважливіша щорічна подія у бібліотеці, на яку читачі чекають цілий рік. Велике музично-театралізоване дійство з парадом літературних героїв, конкурсами, читанням віршів, розгадуванням тематичних загадок – словом, Велика Дитяча Бібліогра «Книга в гості завітала – свято всім подарувала!» відбулася у читальному залі Житомирської обласної бібліотеки для дітей.


      Незвичайним виявився 2017 рік, багатий на ювілеї зарубіжних письменників: Астрід Ліндгрен, Алана А. Мілна та Льюїса Керролла. Саме герої книжок цих авторів – весела, невгамовна Пеппі Довгапачоха, вайлуватий дотепний ведмедик Вінні-Пух і мрійлива Аліса – завітали на свято Книги. 
Разом із дітьми вони грались, допомагали найкращим книгознайчикам, які згуртувались у команди, давати відповіді на «запитання з конвертів», 
а ще – разом із дитячою письменницею, гостею свята, Марією Пономаренко розгадували спеціально підготовлені до заходу загадки, адже Марія Антонівна теж дуже любить читати та вигадувати для дітей неймовірні завдання.
        Найбільше сподобалася діткам мініатюра «Речі з валізи». Під веселу ритмічну музику Пеппі діставала зі своєї валізи найдивовижніші речі: рукавички Білого Кролика, горщик, у якому був мед, Вінні Пуха, зелену кульку Паця, корону Чирвової Королеви, пляшечку з написом «Випий мене» та ще багато інших «дуже потрібних у господарстві речей», які придбала Пеппі, подорожуючи світом. З великим натхненням та бажанням допомогти улюбленій героїні маленькі читачі відгадували, кому належать ці «скарби»: Алісі, Вінні Пуху чи самій Пеппі.
       А яке ж свято без нагород? Звичайно, подяки 4-а, 4-в та 3-а класам СЗОШ № 12, які брали активну участь у заході, а ще - солодощі та книжечки у класну бібліотечку.
        На святі була присутня також Лариса Бойко, наш давній добрий партнер, яка заспівала з дітьми заключну авторську пісню-гімн бібліотеці.
       P. S. Колектив бібліотекарів відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів Житомирської обласної бібліотеки для дітей щиро дякує Житомирському міському Будинку культури за надані костюми. Без них свято не було б таким яскравим!




Немає коментарів:

Дописати коментар