вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Українські козаки - рідної землі захисники

   14 жовтня - незвичайний день, який увібрав у себе аж три свята: Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День Захисника України. Чому ж об'єднані ці три свята? Бо Матір Божа - давня покровителька козацтва, саме її любили та шанували наші мужні предки. А ми з вами - їхні нащадки. Тому так несамовито захищають українські бійці рідну землю зараз і  тим показують приклад безмежної любові до рідної землі своїм дітям.
 
Цими днями в освітньо-культурних закладах  нашої країни пройде серія заходів, присвячених до цієї визначної дати. У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів теж не забули привітати маленьких нащадків славних козаків: учні 4 класу Житомирського ліцею № 25 завітали до нас на літературно-музичну панораму "Лине слава козацька з далеких віків".
 Бібліотекарі розповіли дітям про те, хто такі козаки, де вони взялись, як жили, чим займались, якими вони були і за що сучасні українці їх так шанують, а ще подарували кожному хлопчику вітальну листівку handmade, яку виготовили дівчатка напередодні.
   Привітала дітей зі святом і житомирська письменниця Марія Рудак та нагадала, що цей тиждень ще й є Тижнем правових знань і кожна дитина має право жити та зростати під мирним небом. 
  Тож нехай Пресвята Богородиця оберігає усіх нас та нашу Україну!
       

Немає коментарів:

Дописати коментар