понеділок, 8 червня 2015 р.

День зайчика у бібліотеці

     Кожному малюкові з дитинства знайомий зайчик. Ну що нового можна дізнатись про цю, здавалося б, звичайну тваринку? Маленький, сіренький, куций хвостик має, а відчувши небезпеку, чимскоріш тікає. Такого прудконогого боягуза діти знають із казок. А насправді зайчика можна назвати навіть сміливим, бо може врятуватись не тільки втечею, але й відбитися від ворога сильними задніми лапами. Ось так! Ці та багато інших відомостей про життя зайців наші маленькі читачі дізналися під час літературно-екологічної мандрівки у світ тварин.

    Відгадавши "заячі загадки" на абонементі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів, малюки потрапили у справжнє заяче королівство.


  А ще про зайців дуже полюбляють писати дитячі письменники, М. А. Пономаренко зокрема.  Незвичайні казкові оповідання про дядечка Лося  та зайчика Федика вразили дітей своєю щирістю.

     Маленьке зайченятко загубило свою маму. Злякане, голодне, безпомічне воно принишкло у траві й тремтіло. На щастя малюка знайшов великий і неймовірно добрий дядечко Лось, а щоб із ним нічого поганого не трапилось, поселив у себе на голові між рогами...
    Наприкінці заняття ми всі разом намалювали зайчиків. Дивіться які вони кумедні! 



Немає коментарів:

Дописати коментар