середу, 24 червня 2015 р.

Цей загадковий світ Поліської природи

   Маленькі МАКівці працюють далі...:) Для учнів пришкільного літнього табору «Посмішка» ЗОШ № 5 м. Житомира відбулася віртуальна подорож «Цей загадковий світ Поліської природи» .


    Природа Житомирщини різноманітна і неповторна. Бібліотекарі розповіли дітям про цікавинки життя рідкісних тварин, комах, рослин нашого краю.
    Маленьким краєзнавцям сподобалася розповідь про лося – одного із найкрупніших представників поліської фауни, який часто зустрічається на околицях боліт, де він поїдає вербу. Маса лосів, добутих в Україні, досягає 500 кг, а розмір їх рогів залежить від фізичної сили та віку тварини. 
    Також справжнім «відкриттям» для слухачів стала цікава інформація про рись, яка мешкає на території Житомирщини. Вдень рись відпочиває, а вночі виходить на полювання косуль, зайців та великих птахів. Як і більшість диких кішок, рись полює із засідки. Підкрадаючись до здобичі, вона ховається за різними укриттями, пересувається безшумно, часто повзе. У сприятливий момент великими стрибками наздоганяє жертву. За допомогою бібліотекарів у мережі Інтернет діти знаходили інформацію про інших ссавців Полісся та презентували свою розповідь усім учасникам заходу.
     Маленьким читачам надзвичайно сподобалися бібліографічні ігри на сайті нашої бібліотеки. Так, за допомогою віртуальної пізнавальної гри діти дізналися, які види дерев ростуть на території нашої області, які ягоди можна знайти у наших лісах, яка найбільша річка тече у Житомирі тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар