понеділок, 13 листопада 2017 р.

І на тім рушничкові ...

    Нещодавно шанувальники творчості Андрія Малишка відзначили 105 річницю від дня народження поета. Пересічні українці знають Малишка, як автора «Пісні про рушник», тож і ми, бібліотекарі, поставили собі за мету – познайомити маленьких читачів із цією прекрасною піснею, яка вже стала народною. Літературно-музичний колаж «І на тім рушникові ...» - так називався захід, на який завітали учні 3-Б класу СЗОШ № 12.


    Діти почули історію створення пісні, послухали саму пісню та почули розповідь бібліотекаря про рушник як старовинний оберіг дому та родини, атрибут народних свят. Малята розповідали про вишиті рушники, які є в їхніх родинах і як вони використовуються на свята.
    «Хай стелиться вам доля рушниками; на щастя, на долю …», - так казали людині, коли дарували вишитий рушник. Бібліотекарі запропонували діткам створити свій власний рушничок – спочатку паперовий. Тож із задоволенням малювали всі. «Вишиваю рушничок поки олівцями, подарую я його моїй милій мамі», - так поетично висловилася про створення паперового рушничка наша бібліотекар, яка проводила захід.


Немає коментарів:

Дописати коментар