неділю, 7 травня 2017 р.

Пам'ятаємо - перемагаємо.

Вже четвертий рік війна… Потроху, крок за кроком усі ми переосмислюємо своє життя – життя до і після – позбавляємось штампів і стереотипів, шукаємо, думаємо, аналізуємо, зазираємо далеко назад, в історію, порівнюємо, сумніваємося, робимо власні висновки.
Напередодні Днів пам’яті та примирення 8-9 травня, коли згадуємо найстрашнішу війну, яку пережила наша країна, та ціну, яку вона заплатила за перемогу над ворогом, чомусь пригадалися слова з відомого вірша знаного українського письменника Олександра Олеся «З журбою радість обнялась». 

Так, туга, сум, журба за загиблими солдатами-захисниками та мирними населенням: старими, жінками, дітьми, які стали заручниками амбіцій двох людей, які наділили себе правом вирішувати долі мільйонів. Так, радість - ми здобули перемогу, тоді, приклавши надлюдські зусилля для цього – пере-могли себе, обставини, ворога. Наше сьогодення переконує, що ми, дорослі, мусимо вивчити урок, який дала нам історія та навчити майбутнє покоління громадян нашої держави цінувати самостійність та незалежність, виховувати у наших дітях безмежну любов до рідної землі, прищеплювати повагу до традицій наших пращурів, усвідомлювати відповідальність за свою державу.
Тож у межах загальнобібліотечної програми «Це моя Україна, це моя Батьківщина» разом із дітьми, учнями 3-х класів СЗОШ № 12, бібліотекарі провели цикл заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення та Дню Перемоги. Перш за все пізнавальний арт-урок «Квітка пам’яті», на якому діти навчились виготовляти червоний мак, символ пам’яті жертв усіх воєнних та цивільних конфліктів, починаючи з Першої світової війни, відвідали тематичну книжкову виставку-пам'ять «Весна іде… і переможним кроком у тюльпановому вогні… несе нащадкам спогади свої», на уроці стійкості та мужності «Герої на всі часи» дізналися про справжніх українських воїнів - героїв ІІ Світової війни, без яких перемога над ворогом була б неможлива.






Немає коментарів:

Дописати коментар