вівторок, 4 квітня 2017 р.

"Всесвіт" у бібліотеці для дітей

     У сонячну весняну днину до бібліотеки під’їхав величезний сучасний автобус, наповнений школярами – це вперше до нас завітали дітки зі школи «Всесвіт». Майже 100 малюків висипали на тротуар, весело щебечучи про щось своє, шкільне, та, очікуючи на якусь незвичайну дивину, адже не кожного дня буваєш у найбільшій дитячій книгозбірні області.

Поки збирались у класи, розглядали величну старовинну будівлю бібліотеки, хтось із дітей порівняв її із великим свіженьким тістечком із кавовим кремом, яке так і хочеться скуштувати! Дитячими вустами говорить істина! Вигляд споруди й справді дуже приємний, ніжний, особливо у сонячну погоду.

      На порозі галасливу дітвору зустрічали бібліотекарі: привітні, чемні, усміхнені, розподілили гостей по відділах та й до роботи! У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів пройшла оглядова екскурсія «Ця чарівна дивокнига», яка дала дітям уявлення про те, якими незвичайними бувають книги: великі, малі, ті, що співають, розмовляють тощо. З книгою, як з другом, можна навіть погратись. 
      А ще у дитячої книги було нещодавно свято – Міжнародний день дитячої книги. Тож як не розповісти маленьким читачам про Ганса Християна Андерсена, який має неабияке відношення до свята. Саме у 2017 році виповнюється півстоліття з того часу, як була започаткована премія імені Г. Х. Андерсена.

     Отже, літературний клуб «У гостях у Казкаря» до Міжнародного дня дитячої книги відбувся у відділі. Діти пригадали казки всесвітньовідомого майстра, розгадуючи загадки про них. Особливо сподобалась казка «Нове вбрання короля», яка навчає тому, що улесливість та неправда ще ніколи до добра не доводили. Краще гірка правда, ніж солодка брехня.
     Сподіваємось, що дітки, які у нас побували, згодом стануть нашими постійними читачами, адже пізнавати світ з книгою – це так захопливо!   


Немає коментарів:

Дописати коментар