пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Читаємо казки Японії

    Культура будь-якого народу – унікальна, неповторна, часто незбагненна для інших. Серед усіх культурних надбань народу особливе місце належить усній народній творчості, зокрема казці. Цей жанр найбільше подобається дітям, адже знайомляться малюки з казкою у ранньому віці, а в душу западає на все життя.
    Цього разу бібліотекарі відділу вирішили познайомити читачів із японськими народними казками, адже 2017 – Рік Японії в Україні, тож знайомитись із культурою цієї чудової країни саме час.
    На дворі весна, ніжним цвітом вкрилась сакура, а у відділі лунає японська народна музика – до дітей у гості прийшла Лілія-сан, щоб познайомити маленьких читачів із японською народною казкою. Відмінною рисою східних казок є глибока народна мудрість, спокійне філософське сприйняття світу, що є дуже цінним для людини.
    Тож у межах Року Японії в Україні у відділі обслуговування відбувся
казкограй «Чарівний світ казок Країни, де сходить сонце». Діткам прочитали казки «Вербова гілка» та «Джерело молодості», які навчають читачів бути помірним у своїх бажаннях, не бути жадібним до подарунку, який тобі дає доля.

2 коментарі: