четвер, 26 квітня 2018 р.

Мужність і біль Чорнобиля


Сьогодні, 26 квітня, світ схиляє голову в пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи. Аварія на Чорнобильській АЕС, полум'я її бурхливої пожежі висвітило кожного, хто там працював і хто там жив, хто був поруч з бідою у ту трагічну хвилину і хто нині з відстані літ несе у серці біль за страшну трагедію людства.
Наші діти зобов’язані знати про трагічні події тридцятидвохрічної давнини, які сколихнули увесь світ. Без прикрас і недомовок.  Адже вони – майбутнє України: майбутні вчені, фізики, науковці. Часом у руках декількох людей опиняються долі цілих країн і навіть континентів. Як важливо донести дітям те, що тільки людина відповідальна за все живе, що є на землі. Важливо вчитись ретельно і наполегливо, оволодівати знаннями і використовувати їх тільки на благо людства.

Творча фотовиставка-роздум «Чорнобиля гіркий полин» та історичний дайджест «Мужність і біль Чорнобиля» пройшли для третьокласників СЗОШ № 12. Дивились документальний фільм, у якому показані перші хвилини вибуху, ліквідація пожежі, евакуація населення Прип’яті. Діти спантеличені, вражені масштабами лиха. Побачене змушує замислитись.




Немає коментарів:

Дописати коментар