неділю, 4 жовтня 2015 р.

Бібліокафе "Почитай, бабусю, казку"


  Зустріч із відомою українською дитячою письменницею Марією Пономаренко виявилась приємною несподіванкою для учнів 3-4 класів СЗОШ № 12 ім. С. Ковальчука. Бібліокафе "Почитай, бабусю, казку" відкрили бібліотекарі  відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів.
   Як завжди, зранку діти прийшли в бібліотеку і здивувались: на столах синьо-жовті скатертини, на тарілках – печиво, цукерки, яблука, а в чашках – смачний ароматний чай.

    – Може ми щось наплутали і не туди потрапили? – зніяковіли діти.
        – Саме туди і саме вчасно! – відповідали бібліотекарі.
    А Марія Антонівна з посмішкою дивилася, побачивши малечу.
   Школярики оточили письменницю і почали захоплено розповідати про своє шкільне життя. Відтак, бібліотекарі запросили всіх за столики, адже сьогодні у нас працює бібліокафе. Бібліокафе незвичайне, а літературне, де можна не лише випити чашку чаю, а й зустріти відому людину та посілкуватися з нею. Сьогодні у нас в гостях була Марія Антонівна Пономаренко, тож, розмовам не було кінця …
      А ще вірші, які по черзі декламували діти й оповідання та казки, які, як справжня бабуся, розповідала школярам наша гостя. За приємними розмовами та чаюванням непомітно пролетів час. Невимушена атмосфера родинного затишку панувала у залі. Діти не хотіли розлучатись з улюбленою письменницею. 
   З приємними враженнями та гарним настроєм вони повертались до школи. Мабуть, цей день надовго їм запам’ятається.
Також детальніше читайте:
Ресурсний центр ГУРТ "Відкриття нового бібліокафе у Житомирській обласній бібліотеці для дітей";

Немає коментарів:

Дописати коментар