понеділок, 13 лютого 2017 р.

Ти у мріях завітай у казковий Дивокрай

Звучить казково-загадкова музика Денні Єльфмана з кінофільму «Alice in Wonderlаnd», яка настроює дітей на сприйняття доволі неоднозначного з точки зору дорослих твору «Аліса в країні чудес» англійського письменника Льюїса Керролла. Цього року йому виповнюється 185 років, тож наша мета - познайомити читачів з автором та розповісти їм про всесвітньовідому книгу так, щоб спочатку її захотілось взяти в руки, погортати, прочитати та порадити для прочитання своєму другові, тому у відділі і відбулася лабораторія читацького смаку «Ти у мріях завітай у казковий Дивокрай».

 Отже, жила-була на світі маленька дівчинка Аліса… Принишклі діти, на диво, слухали розповідь бібліотекаря дуже уважно, адже пригоди, які траплялись із дівчинкою та й самі мешканці Дивокраю напрочуд незвичайні, а їхня поведінка принаймні дуже дивна, але не для маленької дитини.
 Цілком нормально, коли з тобою нечемно поводяться, коли раптом з’являється пляшечка з написом «Випий мене» чи тістечко з написом «З’їж мене» ледь Аліса встигала подумала про щось. Наприкінці заходу бібліотекарі зрозуміли, зацікавити читачів вдалось, адже майже усі книги, які стояли на виставковій поличці були розібрані вдячними «слухачами».
На допомогу вчителеві зарубіжної літератури публікуємо презентацію, яка, сподіваємося, допоможе учням краще засвоїти матеріал.


Немає коментарів:

Дописати коментар