понеділок, 16 січня 2017 р.

Життя, присвячене служінню Батьківщині

Я взяв своє серце малими руками
Й віддано поклав Україні до ніг
митрополит Іларіон
   15 січня 2017 року виповнюється 135 років від дня народження митрополита Іларіона (І. І. Огієнка) (1882–1972) – українського церковного і громадського діяча, вченого-мовознавця, історика церкви, нашого земляка, який народився в містечку Брусилові на Житомирщині. Протягом усього свого життя, які б посади він не займав - церковні чи світські - Іван Огієнко проніс любов до свого краю, рідної мови, православної церкви.
            Важливо знати, що митрополит Іларіон здійснив перший автентичний переклад Святого Письма українською мовою. Цим він забезпечив право українського народу на звернення до Бога рідною мовою, а, отже, і право на свою власну автокефальну церкву. А його «Найперші рідномовні обов’язки» повинен знати кожен українець. 
     З метою вшанування пам’яті Івана Огієнка та знайомства з видатними земляками у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів у межах краєзнавчого проекту МАК пройшли інформаційні хвилинки біля тематичної полички «Життя, присвячене служінню Батьківщині».
 Діти дізналися про Івана Огієнка, видатного громадського та церковного діяча, цікаві факти його біографії та мали можливість взяти участь у грі «Запитай у бібліотекаря».

Немає коментарів:

Дописати коментар