понеділок, 2 березня 2015 р.

Рідна мова

   Щороку 21 лютого уся світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови. Нещодавно це свято завітало і в нашу бібліотеку, у відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів.
     "Солов'їну, барвінкову, голосисту на віки, українську рідну мову в дар дали мені батьки..." - такими поетичними словами української письменниці Юлії Косинської розпочалась бібліопанорама рідного слова. Гарним фоном для свята стала презентація, яку приготували бібліотекарі відділу.
      Неймовірно емоційно діти читали акровірш Дмитра Білоуса "За Україну молюся", який підсвідомо асоціюється з відомою молитвою "Отче наш".

       Мовно-ігрова частина бібліопанорами теж припала до душі нашим маленьким мовознавцям. Дотепні загадки про розділові знаки, робота зі словниками (орфографічним, тлумачним та фразеологічним), ігри "Мовний ланцюжок", "Утвори нове слово" та інші веселі навчально-ігрові розваги були запропоновані малюкам.
     Діти зрозуміли, яка прекрасна, велична, щедра і різнобарвна наша рідна мова. А для того, щоб добре володіти нею, потрібно багато читати, регулярно поповнювати свій словниковий запас та не засмічувати свою мову словами-паразитами.   

       

Немає коментарів:

Дописати коментар