понеділок, 22 грудня 2014 р.

Йде до діток Миколай

Прийшла зима з морозами, снігами та заметілями. Радіють  всі діти, бо  їм дуже подобаються дива. Коли ж дивам  відбуватись як не у зимові свята? У День святого Миколая  приходить гарна казка  у кожну оселю. Цього разу казка та святковий настрій завітали разом з бібліотекарями Олішевською Лілією та Гурською  Юлією у ЖДНЗ №42 у старшу групу "Пізнайки".

середу, 17 грудня 2014 р.

Розкажу Миколаю, про що я читаю

Хто з дітей не любить свято Миколая? Навіть найнепосидючішим та найнеслухнянішим перепадає щось у подарунок. Звичайно, різка - це не те, чого хотілося б, але все ж... Важливий не сам подарунок, а відчуття, атмосфера, яка панує на новорічні свята, очікування, що ось-ось станеться диво: чарівне, казкове, непередбачуване і таке бажане.А диво прийшло у 1-Г клас Житомирської гуманітарної гімназії № 23 і принесли його бібліотекарі Гурська Юлія та Олішевська Лілія, які після неймовірних пригод у казковій країні перетворились на зайчика Білу Шубку та лисичку Лисавету. 

понеділок, 15 грудня 2014 р.


Наші читачі дошкільники та учні молодших класів багатьох житомирських шкіл долучились до Всеукраїнського марафону "Діти - Янголи Миру", який стартував цими днями.



Від щирого дитячого серця напередодні новорічних та різдвяних свят діти шлють нашим дорогим воїнам-захисникам життєстверджуючі листи, малюнки, побажання, сувеніри, подарунки. 

четвер, 11 грудня 2014 р.

Естафета подяки ГО "Автомайдан - Житомир" продовжувалася в ліцеї № 25 ім. М. О. Щорса 

середу, 10 грудня 2014 р.

3 грудня бібліотекарі разом з волонтерами завітали до Житомирської гуманітарної гімназії №23. Учні підготували в подарунок свої пісні, вірші, гуморески.

Незвичайні відвідувачі

Для багатьох житомирських дітлахів похід у бібліотеку чи то на екскурсію, чи просто взяти книгу додому почитати, чи попрацювати за комп'ютером - буденна та звичайна річ. Отож, вчителі, школярі та їхні батьки - наші часті гості та відвідувачі. Та сьогодні до нас на екскурсію прийшли незвичайні читачі - діти з обмеженими можливостями з   
Березівського навчально - реабілітаційного центру, а простіше - слабочуючі діти.

вівторок, 2 грудня 2014 р.

Книжкове розмаїття



Читання - приємний та захоплюючий процес, до якого потрібно привчати малюка ще з ранього дитинства. 






Добре, коли це розуміють батьки і самі приводять дитину в бібліотеку. Цим  переймається й школа: до нас приходять на екскурсію класи та групи продовженого дня. Так сталось і сьогодні: до нас завітали дітки, які навчаються у ЗОШ №33.  Цікаво було слухати розповідь бібліотекаря, адже такого розмаїття книжок не зустрінеш ніде: ні вдома, ні в школі, ні навіть в магазині.