понеділок, 9 квітня 2012 р.

"Муха-Цокотуха" в нашій бібліотеці

 20 березня урочистим вітанням кращих читачів відкрився Всеукраїнський Тиждень Читання Дитячої та Юнацької Книги в нашій бібліотеці. Постійні читачі бібліотеки, першокласники ЗОШ №12,  демонстрували театралізовану казку К.Чуковського «Муха-Цокотуха».
Вибір твору Корнія Івановича був не випадковим, адже 31 березня 2012 року 130 років з дня народження цієї чудової людини. Для нас це вдвічі знаменна подія, адже в К.І.Чуковского українські корні: його мати-полтавська селянка,а дитинство своє Коля Корнейчуков (так насправді звуть поета) провів в Одесі. У гімназії дружив з Борисом Житковим, ще одним відомим дитячим письменником, був знайомий з Володимиром  Галактіоновичем Короленко (нашим земляком). Про його творчість багато сказано Чуковський К. І., вікіпедія ), його вірші ми знаємо з дитинства, і ось таке веселе прочитання Чуковського нікого не залишить байдужим

 Треба сказать,це не перший досвід театралізованого прочитання творів дитячих авторів юними читачами нашої бібліотеки (в кінці минулого року ними була показана "Сказка о глупом мышонке" С.Я.Маршака). І,будем сподіватись,що не останній!

Цікаво для викладачів про К. І. Чуковського.

Переглянути мультфільм "Муха Цокотуха"

2 коментарі: