середу, 29 березня 2017 р.

Читання як пізнання навколишнього світу

     Незважаючи на те, що робота відділу здебільшого
пов’язана з маленькими читачами, працюємо ми і з дорослою аудиторією: студентами, викладачами, батьками. Саме нещодавно до нас вперше завітали студенти І курсу ЖДУ інституту педагогіки (дошкільна освіта), щоб познайомитися ближче з дитячою книгою та, мабуть, ще на крок наблизитись до своєї майбутньої професії.

вівторок, 28 березня 2017 р.

Паперова містерія у техніці оригамі

   Надзвичайно цікаво та змістовно триває співпраця відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів Житомирської обласної бібліотеки для дітей з Житомирським центром науково-технічної творчості учнівської молоді.
    

неділю, 19 березня 2017 р.

Книга в гості завітала - свято всім подарувала!

      Свято Книги, а саме відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання - найбільша, найважливіша щорічна подія у бібліотеці, на яку читачі чекають цілий рік. Велике музично-театралізоване дійство з парадом літературних героїв, конкурсами, читанням віршів, розгадуванням тематичних загадок – словом, Велика Дитяча Бібліогра «Книга в гості завітала – свято всім подарувала!» відбулася у читальному залі Житомирської обласної бібліотеки для дітей.

пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Світоч нації

Щороку, 9 березня, увесь український народ відзначає день народження Т. Г. Шевченка. У цей день в Україні проходить низка святкових заходів. Наша бібліотека в цілому та бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів зокрема теж долучилась до Шевченківських днів в Україні та провели години поезії «Кобзареве Слово невмируще».

четвер, 9 березня 2017 р.

Зі святом привітаю матусеньку рідненьку

    «Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна…»,- пригадались слова з казки Івана Франка, а з весною - і довгоочікуване свято усіх жінок – 8 березня. Цього дня усі дітки, особливо хлопчики, намагаються бути чемними та вихованими і поздоровити усіх знайомих дівчаток та жінок зі святом.

вівторок, 7 березня 2017 р.

Українському байкареві Леоніду Глібову - 190!

Відомому українському байкареві Леоніду Глібову – 190!  На його акровіршах-загадках, повчальних байках та ліричних віршах виросло не одне покоління українців. 

пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Вивчаємо українську разом з польськими дітьми

    Хіба може бути щось цікавіше, ніж пізнання світу! Мене завжди охоплює радість, коли бачу цікавість у дитячих оченятах: чи це оченятка українських дітей, які щодня галасують у нашій бібліотеці, коли приходять на тематичні заняття та бібліотечні уроки, чи це оченята польських хлопчаків, які дивились на нас з монітора комп’ютера під час скайп-мосту з Добрим Містом (Польща), які дуже хочуть вивчати українську мову.