вівторок, 28 лютого 2017 р.

Незабутня зустріч у бібліотеці

    Надзвичайно приємною та несподівано теплою виявилась зустріч сучасного українського дитячого письменника Сашка Дерманського та представників видавництва «Теза» з учнями житомирських шкіл у Житомирській обласній бібліотеці для дітей.
  

пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Поспішає дітвора - на екскурсію пора!

    Розтає сніжок, течуть весняні потічки, пригріває лагідно сонечко – краса, на вулиці рання весна! Радіє малеча, радіють дорослі та біжать у бібліотеку за книжечками, а надто йдуть на екскурсії цілими класами учні шкіл, які знаходяться доволі далеко від бібліотеки. Нещодавно до нас вперше завітали учні других класів ЗОШ № 7 на інформ-тайм «Поспішає дітвора – на екскурсію пора!»

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Я вивчаю рідну мову

     Учні четвертого класу житомирської СЗОШ № 12 завітали у бібліотеку на мовно-ігровий калейдоскоп «Я вивчаю рідну мову, бо вона – буття основа», щоб відзначити та дізнатися більше про Міжнародний день рідної мови.

понеділок, 20 лютого 2017 р.

Акція закінчена

   Дуже швидко, на жаль, закінчилась акція «Подаруй українську книгу дітям Сходу», яка тривала усього три дні. Так сталося, що саме зараз волонтери вирушали на Схід, тож ми не мали багато часу на збір книг. Впродовж цього часу діти-читачі, їхні батьки і бібліотекарі приносили українські книги для читачів бібліотеки села Титарівка Старобільського району Луганської області. 
Ми дуже вдячні усім, хто відгукнувся, та взяв участь в акції, адже добро завжди повертається до того, його дарує іншим людям. 

вівторок, 14 лютого 2017 р.

Святкові валентинки для Петрика й Яринки

Незважаючи на те, що День Святого Валентина прийшов до нас порівняно недавно, особливо його полюбляє молодь та діти і відзначають, даруючи один одному листівки, які є проявом щирості і любові. 
У цей день дітки, які прийшли до нас у бібліотеку, теж мали можливість дізнатись про історію виникнення святкування та виготовити вітальні листівки на майстер-класі «Святкові валентинки для Петрика й Яринки».

понеділок, 13 лютого 2017 р.

Ти у мріях завітай у казковий Дивокрай

Звучить казково-загадкова музика Денні Єльфмана з кінофільму «Alice in Wonderlаnd», яка настроює дітей на сприйняття доволі неоднозначного з точки зору дорослих твору «Аліса в країні чудес» англійського письменника Льюїса Керролла. Цього року йому виповнюється 185 років, тож наша мета - познайомити читачів з автором та розповісти їм про всесвітньовідому книгу так, щоб спочатку її захотілось взяти в руки, погортати, прочитати та порадити для прочитання своєму другові, тому у відділі і відбулася лабораторія читацького смаку «Ти у мріях завітай у казковий Дивокрай».

пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Мистецькі посиденьки в "Теретенії", або у гості до партнерів

  Нещодавно кав’ярня «Теретенія» приязно відкрила двері для гостей мистецької виставки відомої житомирської художниці, керівника МГО «АРТ-Село", Олени Славової. На захід завітали знані у місті діячі культури і мистецтв, були на виставці і представники Житомирської обласної бібліотеки для дітей відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів, яких люб’язно запросила господиня.

середу, 8 лютого 2017 р.

Довідкові видання поглиблюють знання

   Сьогодні у нашій бібліотеці гамірно, як ніколи. Не зважаючи на глибокий сніг, заметіль та хуртовину, дітки з навколишніх шкіл йдуть на заняття. До нас завітали учні 2-в та 4-б класів СЗОШ № 12 на парад довідкових видань «Поради мудрої Сови». Другокласники дізнались про різноманітні енциклопедичні видання: словники, довідники, енциклопедії для дітей і дорослих, вчились шукати потрібну інформацію та правильно її використовувати. Оскільки діти прийшли до бібліотеки вперше, то спочатку бібліотекарі провели ще й ознайомчу екскурсію.

понеділок, 6 лютого 2017 р.

Знайома незнайомка

  Гортаючи сторінки грудневого номеру науково-популярної природничої газети для розумників і розумниць «Колосочок», бібліотекарі відділу натрапили на доволі цікавий матеріал про найпопулярніший в Україні овоч, без якого годі й уявити наше щоденне життя. 

пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

Найкраще місце на землі - бібліотека

  Незважаючи на напружену шкільну програму, через довготривалі зимові канікули, учні 4-х класів ЗОШ № 33 знайшли можливість відвідати бібліотеку, зокрема і відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів. 

середу, 1 лютого 2017 р.

Книга - маленьке віконце, а через нього весь світ видно

   Пропаганда дитячої книги та читання – одна з найголовніших задач бібліотекарів та бібліотеки в цілому як культурно-освітнього закладу. Тому протягом року у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів проходитимуть бібліотечні уроки та голосні читання, мета яких - привчити дитину до читання, прищепити любов до книги, навчити зв’язно переказувати текст та робити висновки з прочитаного.