пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Перемога за нами

   Невід’ємною частиною роботи бібіліотекаря є налагодження зв’язку з партнерами: художниками, письменниками, керівниками  творчих колективів та багатьма іншими  видатними творчими особистостями Житомирщини.
   Нещодавно в Українському домі у наших партнерів житомирської співачки та композиторки Лариси Бойко та знаного художника Юрія Камишного відбулися патріотичні заходи ( в рамках художньої виставки Юрія Камишного «Листи героям»музичний вечір лауреата премії ім. Лесі Українки Л. Бойко «Перемога за нами»), у підготовці до яких взяли участь і працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів. На вечорі звучали пісні на вірші сучасних поетів, зокрема Марії Зіновчук, яка була присутня особисто та взяла участь у заході, прочитавши свій новий вірш. Дивіться, як це було: 

вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Канікули - найкраща пора для екскурсій

  Незважаючи на осінній канікулярний час, бібліотека гуде, як вулик влітку: до нас поспішають школярі на екскурсії. Деякі діти відвідують бібліотеку вперше, іноді з вчителем та класом приходять ще й батьки - тим цікавіше спостерігати за щирим здивуванням і приємним враженням, яке справляє на відвідувачів наша книгозбірня. 

 

понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Йдемо у гості до школяриків

   Панорама "Лине слава козацька з глибини віків" отримала своє продовження: бібіліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів вирушили у Житомирський ліцей № 25, щоб провести ще одне заняття з учнями 4 класу. Подорож в історію України у часи козаччини виявилась дуже цікавою та повчальною як для вчителів, так і для учнів. Усі з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаря та взяли участь у відеогрі.

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Мандрівник з країни Китанії


   Нещодавно наш земляк, письменник М. Яненко, відзначив 75-літній ювілей. З цієї нагоди у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів відбулося бібліотурне "Мандрівник з країни Китанії".



середу, 19 жовтня 2016 р.

Людина створила книгу

   Великі, маленькі, кольорові з малюнками і без них, з-D книги, книги-розгортки, книги-іграшки… Які ж вони різні: цікаві, захопливі, несхожі одна на одну.
     Та виявляється, є елементи характерні для усіх книг. Це так звані структурні елементи. Саме про це і розповіли малюкам у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів, представивши мультимедійну презентацію «Людина створила книгу».

понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Квітковий калейдоскоп нашого краю

Весна пішла полями чорними,
І літо відійшло в зелений гай, 
Вже лист тихенько пада,
На дворі - осінь золота. 
Тихими, нечутними кроками прийшла вона до нас, одягнувши все навкруги у золото і багрянець. Ледь помітно торкнулася квітів: і враз - літні іриси, флокси, чорнобривці, ромашки поступились місцем айстрам, хризантемам, жоржинам, майорикам. Яскраві літні кольори замінила на більш помірні, врівноважені... Поволі природа заспокоюється, а осінь мандрує собі далі... 
 

неділю, 16 жовтня 2016 р.

Зупинись на хвилинку - подивись на новинку!

   Як приємно потримати в руках новеньку книжечку: погортати сторінки, помилуватись гарними ілюстраціями, навіть понюхати, як вона пахне (хоча це й не дуже корисно для здоров’я)! Поповнення книжкового фонду відділу завжди супроводжується неабияким пожвавленням як у роботі бібліотекарів, так і підвищеною цікавістю до новинок-цікавинок зі сторони читачів.
   

четвер, 13 жовтня 2016 р.

Українські лицарі ХХІ століття

   Продовжується серія заходів до відзначення Дня захисника України. Цього разу бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів разом зі своїм давнім партнером, волонтером, очільником громадської скаутської організації, Костянтином Тарабукіним, завітали у гості до школярів 4-а класу Житомирського ліцею № 25 імені М .О. Щорса.

середу, 12 жовтня 2016 р.

Милі котики та киці завітали на гостинці

    Виготовляти щось власними руками не тільки дуже корисно, але й приємно, особливо для маленької дитини. Тому такий вид роботи ще називають майстернею радості. 
 

вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Читаємо твори Василя Сухомлинського

   Практикою багатьох педагогів доведено, що для дошкільника та молодшого школяра найкращими для прочитання є твори В. О. Сухомлинського.  В коротеньких повчальних оповіданнях закладена глибока сутність людського буття. На простих прикладах, взятих із життя, маленькій людині пояснюються прості істини: чому важливо бути добрим, що таке любов до рідної землі, хто для дитини найрідніша людина на світі, чому треба поважати бабусю та багато інших корисних для малюка знань про навколишній світ та себе у ньому.
     

Українські козаки - рідної землі захисники

   14 жовтня - незвичайний день, який увібрав у себе аж три свята: Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День Захисника України. Чому ж об'єднані ці три свята? Бо Матір Божа - давня покровителька козацтва, саме її любили та шанували наші мужні предки. А ми з вами - їхні нащадки. Тому так несамовито захищають українські бійці рідну землю зараз і  тим показують приклад безмежної любові до рідної землі своїм дітям.
 

пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Готуємось до свята

    Незабаром Україна відзначатиме дуже важливе свято - День Захисника України. У цей день усі вітатимуть наших  чоловіків: воїнів, які не шкодуючи власного життя захищають територіальну цілісність нашої держави на Сході та хлопчиків, майбутніх захисників нашої держави.
   

четвер, 6 жовтня 2016 р.

"Дзвіночку" - 85!

     У Всеукраїнського журналу для дітей "Дзвіночок" - ювілей, 85 років! Не кожне українське дитяче видання може похвалитися таким довготривалим перебуванням на видавничому ринку України. Беззаперечно, велика заслуга у цьому головного редактора, Лесі Пилип'юк-Диркавець, яка очолює видання вже протягом багатьох років, та усього колективу загалом. Ретельно вивчаючи смаки та вподобання маленьких читачів, працівники редакції журналу перетворили "Дзвіночок" на один з найулюбленіших дитячих видань в Україні.

   

вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Будь обережним на дорозі!

    Правила дорожнього руху та безпечної поведінки на дорозі повинна знати кожна дитина. Цьому навчають і батьки, і вчителі, і навіть бібліотекарі не залишаються осторонь. Тож до Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020) у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів відбувся відеоурок безпеки "Твій друг - дорожній рух".

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Подарунок для бабусі

   Виявляється, у наших бабусь та дідусів є власне свято: День людей похилого віку відзначили в Україні 1 жовтня!
   У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів теж долучилися до цього святкування і  у межах програми "Від книги до творчості" провели годину фантазії "Кучерявий подарунок для бабусі"