пʼятницю, 26 червня 2015 р.

День Конституції України

     28 червня - День Конституції України - важливе державне свято. Цей документ можна поставити на один щабель із символами держави: прапором, гімном та гербом .

середу, 24 червня 2015 р.

Цей загадковий світ Поліської природи

   Маленькі МАКівці працюють далі...:) Для учнів пришкільного літнього табору «Посмішка» ЗОШ № 5 м. Житомира відбулася віртуальна подорож «Цей загадковий світ Поліської природи» .


    Природа Житомирщини різноманітна і неповторна. Бібліотекарі розповіли дітям про цікавинки життя рідкісних тварин, комах, рослин нашого краю.

неділю, 21 червня 2015 р.

Пам'ятаємо героїв АТО

     Як могло статись, що у ХХІ столітті спалахнула війна? І де? Не в якійсь далекій Африці на річці Лімпопо, а тут, у центрі Європи, де живуть розумні та освічені люди. Ще два роки тому, здавалось, ніщо і ніхто не порушить існуючого статусу кво. Мир на нашій землі здавався непохитним.

понеділок, 15 червня 2015 р.

Миле сердечку рідне містечко


Мала академія краєзнавців продовжує свою роботу. Сьогодні відбулася віртуальна мандрівка «Миле сердечку рідне містечко» для учнів пришкільного літнього табору «Посмішка» ЗОШ № 5 м. Житомира. 


середу, 10 червня 2015 р.

Квіткове асорті Полісся

       На літніх канікулах з нами не тільки весело, але й цікаво та корисно. В рамках краєзнавчого проекту "МАК" (Мала академія краєзнавців) учні 1-4 класів пришкільного літнього табору ЗОШ № 5 м. Житомира отримали унікальну можливість потрапити у справжнє царство квітів Полісся.

понеділок, 8 червня 2015 р.

День зайчика у бібліотеці

     Кожному малюкові з дитинства знайомий зайчик. Ну що нового можна дізнатись про цю, здавалося б, звичайну тваринку? Маленький, сіренький, куций хвостик має, а відчувши небезпеку, чимскоріш тікає. Такого прудконогого боягуза діти знають із казок. А насправді зайчика можна назвати навіть сміливим, бо може врятуватись не тільки втечею, але й відбитися від ворога сильними задніми лапами. Ось так! Ці та багато інших відомостей про життя зайців наші маленькі читачі дізналися під час літературно-екологічної мандрівки у світ тварин.

середу, 3 червня 2015 р.

Почитай кролику

     Акція "Почитай кролику" вже стартувала:) Поспішайте прийняти участь і ви! Для цього вам необхідно бути читачем нашої бібліотеки та почитати кролику улюблену свою книжечку. Довгі вушка звірят дуже люблять уважно слухати, коли їм читають вголос. Вони сидять тихо-тихо і запам'ятовують кожне слово:))
  Так, перший учасник акції, дошкільник Валентин Машевський (6 р.) вже прочитав кроликам книжку "Лісові мешканці". "Слухай уважно", - говорив Валентин до маленьких вухастиків. Детальніше у фотозвіті:



    Приймайте участь у акції та слідкуйте за нашими постами на блозі.